مقالات مقالات .

مقالات

کشیدن نخ دندان و فاصله افتادن بین دندان‌ها؛ درست یا اشتباه؟

 

فاصله بین دندان یا دیاستما (diastema)

هنگامی که فاصله بین دو دندان از حد نرمال بیشتر شود، حالت دیاستما اتفاق می‌افتد. این مسئله تاثیر منفی روی چهره فرد می‌گذارد. علاوه براین عملکرد استخوان فک و دندان ها را مختل می‌کند. اعتماد به نفس فرد کاهش می‌یابد و فرد دچار مشکلات مختلفی مانند گیر کردن غذا بین دندان‌ها، عفونت لثه و... می‌شود. در این موقع باید اقدامات لازم برای درمان انجام شوند. ممکن است این عارضه با علائم دیگری همراه باشد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

دلایل فاصله افتادن بین دندان‌ها

فاصله بین دندانی، هم در کودکان و هم بزرگسالان دیده می‌شود؛ اما این مسئله در بین کودکان رایج‌تر است. معمولا این فاصله بین دو دندان جلویی در فک بالایی ایجاد می‌شود. فاصله یا شکاف بین دندان‌ها به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد که در ادامه به برخی از این دلایل اشاره می‌کنیم.

- اندازه کوچک دندان‌ها

یکی از علل ایجاد فاصله بین دندان‌ها، کوچک بودن آنها است. یعنی زمانی که اندازه دندان‌های فرد کوچکتر از حد طبیعی باشند، قطعا بین آنها فاصله می‌افتد. اندازه دندان‌ها تحت تاثیر عوامل ژنتیکی هستند.

- کشیدن دندان

یکی از عواملی که باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شود، کشیدن دندان است. گاهی اوقات هم دندان به کلی از بین می‌رود. این عوامل باعث می‌شوند یک فضای خالی روی لثه ایجاد شود. روش‌های مختلفی برای پر کردن این جای خالی وجود دارند. یعنی شما می‌توانید با استفاده از ایمپلنت دندان، بریج یا پروتز، فضای خالی را پر کنید. در غیر این صورت، حرکت دندان‌های کناری به سمت جای خالی موجب ایجاد فاصله بین سایر دندان‌ها می‌شود.
- عادت‌های بد

عادت‌های بد کودکی مانند مکیدن انگشت شست یا مکیدن زیاد پستانک موجب ایجاد فاصله در بین دندان‌ها می‌شود.

- نامتناسب بودن اندازه استخوان فک و دندان

از دیگر علل دیاستما می‌توان به نامتناسب بودن اندازه استخوان فک و دندان اشاره کرد. گاهی اوقات استخوان فک و دندان‌ها از نظر اندازه متناسب نیستند. این امر باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شود.

- رفلکس نادرست بلع

یکی از دلایلی که موجب دیاستما می‌شود، رفلاکس بلع است. فرایند بلع در کودکان بزرگتر و بزرگسالان به این صورت است که ابتدا غذا جویده می‌شود. سپس نوک زبان به سقف دهان می‌چسبد و غذا بلعیده می‌شود. اما در اغلب کودکان، نوک زبان به جای چسبیدن به سقف دهان، به دندان‌های جلو فشار می‌آورد. با گذشت زمان، بین دندان‌های جلو فاصله ایجاد می‌شود.
- فرنوم لب

فرنوم لب یک زائده نرم و نیمه شل داخل دهان است که اگر لب خود را بالاببرید می‌توانید آن را مشاهده کنید. این بافت کوچک، قسمت جلو لثه های فک بالایی را به قسمت داخلی لب بالایی وصل می‌کند. گاهی اوقات اندازه این زائده بزرگ می‌شود و فاصله ای بین دو دندان به وجود می‌آورد.

بعد از مدتی که این زائده به اندازه نرمال بازگشت، فاصله بین دندان‌ها باقی می‌ماند. برای حل این مشکل می‌توان از ارتودنسی یا عمل جراحی کمک گرفت

https://silverbookco.com


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۵۲:۵۲ توسط:admin موضوع: نظرات (0)